Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC trasllada a l'Ajuntament de València la seua preocupació per la retirada de la reixa del port

El CVC trasllada a l'Ajuntament de València la seua preocupació per la retirada de la reixa del port

(València, 04.09.2008).– El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, i el secretari, Jesús Huguet, han traslladat al regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Jorge Bellver, la seua preocupació per la retirada de la reixa de principis del segle XX, com a conseqüència del traçat del circuit de Fórmula 1. Per al màxim dirigent de l'òrgan consultiu, “este element no hauria de perdre's, ja que forma part del patrimoni cultural valencià des de fa més d'un segle i, per tant, tot el que represente la nostra història ha d'estar en el més alt de la ciutat”.

A la pregunta de Santiago Grisolía sobre la seua ubicació, el regidor va respondre que el Consistori encara no té constància de la seua futura situació. A més, Jorge Bellver va assegurar que la retirada de la reixa va ser una decisió unànime entre les administracions, i va afegir que “fou un símbol per als valencians ja que la separació entre la ciutat i el port ja no existix, de manera que la dàrsena és un lloc més accessible per al ciutadà”.

La petició del CVC va sorgir durant una reunió cordial que van mantindre els membres de la Comissió de Llegat Històric i Artístic de l'òrgan consultiu amb el regidor per a tractar alguns temes de l'urbanisme de la ciutat.