Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

(València, 05.09.2008).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat que s"haja declarat el segon foc a Llíber este estiu, i ha reclamat novament a les institucions major vigilància i atenció en les zones que han sigut incendiades.

Per al president de l"òrgan consultiu, “és inadmissible que, a pesar d"haver-se produït un incendi a Llíber fa escassament un mes, no s"adopten les mesures adequades per a evitar que es produïsca un segon foc”. En este sentit, l"òrgan consultiu recorda la necessitat d’adoptar algunes polítiques de prevenció per a la detecció dels incendis, com la construcció de torres de vigilància o la instal•lació de sensors remots en llocs d"alt risc d"incendis, així com l"ampliació de personal.

Estes mesures són algunes de les peticions que la institució realitza des de fa un temps, a més de reclamar una legislació adequada, que actualitze les penes dels incendiaris. Així mateix, Santiago Grisolía ha afirmat que “les institucions haurien de considerar l"aplicació de mecanismes d"actuació perquè els piròmans no sols referen tot el que han destrossat, sinó que s"esforçaren encara més en els treballs de repoblació forestal”
.