Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València, 09.09.2008).– El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha manifestat la seua preocupació pel tancament d"algunes empreses de ceràmica de Castelló, entre elles La Muy Noble i Artística Ceràmica de l´Alcora, destacada per la producció artística tradicional. En este sentit, l"òrgan recomana a les institucions i empreses privades, així com a la ciutadania, un esforç inversor per a la recuperació d"un “referent de la cultura i artesania popular, com és la ceràmica valenciana”, segons Santiago Grisolía.

Així mateix, Grisolía va assegurar que “la ceràmica artesanal és una de les manifestacions més representatives de la cultura valenciana, i la seua pèrdua suposa l"oblit dels artesans que contribuïxen diàriament a la conservació d"esta tradició i a la revaloració del producte popular”.

Esta preocupació va sorgir durant la sessió plenària que el CVC va celebrar recentment a l"Alcora, en què els membres de la institució consultiva van deixar constància de la seua inquietud per l"actual situació de les xicotetes empreses artesanes. A més, l’òrgan reflexiona actualment sobre la possibilitat de reconéixer a algunes empreses o persones per la seua trajectòria en la recuperació d"esta tradició.