Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC reclama a l'Ajuntament de València l'ampliació del carril bici

El CVC reclama a l'Ajuntament de València l'ampliació del carril bici

València (20.09.2008).– Amb motiu de la celebració del Dia de la Bici, que se celebrarà demà diumenge, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha reclamat de nou a l'Ajuntament de València l'ampliació de la xarxa del carril bici així com la seua millota, ja que “actualment no té una correcta senyalització ni un manteniment adequat”, segons ha declarat el president de l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía. El CVC considera fonamental que la xarxa de carrils bici, situats preferiblement en la calçada, carrers 30 i la resta de vies es complete amb rapidesa, donant-li preferència als mitjans de transport no contaminants.

Per al màxim representant de la institució, el dia de la bici “ha de servir perquè tant les autoritats com el ciutadà reflexionen sobre l'ús normatiu de la bicicleta i de la via pública. Per això, insistim en el fet que es realitzen campanyes de conscienciació, amb l'objectiu que la bicicleta siga un mitjà de transport dinàmic i segur”.

L'òrgan va emetre al juny un informe sobre la necessitat incentivar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà en les grans ciutats de la nostra comunitat (https://cvc.gva.es/archivos/286_cast.pdf), en el que insta a l'Ajuntament de València a consensuar amb les associacions d'usuaris el contingut de l'ordenança municipal sobre la circulació d'este mitjà de transport pel nucli de la ciutat. Per al CVC, una vegada millorada substancialment una xarxa que permeta la circulació segura de bicicletes, ha de ser regida per les lleis de tràfic i ordenances municipals corresponents.

D'altra banda, l'entitat aplaudix la posada en marxa del servici de lloguer de bicicletes municipal previst per a l'any que ve.