Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

(València, 06.02.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, va traslladar recentment el regidor de Jardins i Parcs de l"Ajuntament de València, Ramón Isidro Sanchis, la seua preocupació per l"estat d"abandó en què es troben actualment els jardins de l"Antic Hospital.

Per al màxim representant de la institució consultiva, “esta desprotecció acaba convertint el jardí en un focus de vandalisme, on tant les restes arqueològiques com les escultures estan exposats a qualsevol atac” i en este sentit, va afegir que “mentres no se sotmeta a un projecte de restauració, s"hauria de prestar més atenció i vigilància a este espai tan important per al conjunt del patrimoni de la ciutat, el qual necessita l"afecte no sols de les administracions sinó també dels ciutadans”.

Esta proposta fou plantejada en una reunió cordial que van mantindre els membres de la Comissió de Llegat Històric i Artístic del CVC amb el regidor Ramón Isisdro i el tècnic Francisco Sanchis, per a intercanviar opinions sobre este espai.

L"òrgan va manifestar l"any passat la seua inquietud per la situació en què es troben els jardins, i ha mostrat en nombroses ocasions el seu interés per participar de forma activa en la busca de solucions per a acabar amb la destrucció del patrimoni. Així mateix, ha demanat a les autoritats que prenguen en consideració l"informe que va elaborar al CVC sobre els Espolis a Béns Culturals, en el que reclama als ajuntaments la responsabilitat de desenvolupar el treball pedagògic dirigit al públic, en especial als jóvens, sobre la posada en valor del patrimoni.