Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (04.02.2009).- Davant de la notícia del possible derrocament del refugi de la Guerra Civil situat en el barri del Grau de València, la Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida hui en sessió ordinària, ha manifestat la seua preocupació per la destrucció d"esta edificació de “important caràcter patrimonial”.

En opinió del president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, “tot i l"imperant desenvolupament social i urbanístic de la ciutat, els béns patrimonials, que en este cas representen la història dels ciutadans, haurien de protegir-se i recuperar-se amb el màxim rigor, basant-se en el seu estat de conservació així com en el seu valor patrimonial, simbòlic i històric”.

En este sentit l"òrgan, màxima institució assessora en matèries culturals de la Generalitat Valenciana, va aprovar en 2007 un informe, a petició de l"Associació de Veïns i Comerciants “Amics del barri del Carme”, en el que sol•licita a les administracions la possibilitat de declarar els refugis antiaeris de la Guerra Civil de la ciutat de València Béns de Rellevància Local (BRL) i planteja la proposta de poder-los habilitar per a destinar-los a diferents usos socials i culturals.

La Comissió de Llegat està presidida per Ricardo Bellveser i la componen Santiago Grisolía, el vicepresident del CVC, Ramón de Soto, el secretari Jesús Huguet, així com els membres Carmen Morenilla, Manuel Sanchis-Guarner, José Morera, Vicent Álvarez, Isabel Morant, Carmen Morenilla, Juan Antonio Montesinos.