Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (17.02.2009).- Els membres del Grup de Treball sobre el sarcòfag de Blasco Ibáñez i els cementeris valencians del Consell Valencià de Cultura (CVC) s"han reunit este matí amb la regidora de Cultura de l"Ajuntament de València, María José Alcón, amb el propòsit d"intercanviar opinions sobre la recuperació de la figura social i cultural de Blasco Ibáñez.
Per al president de l"òrgan consultiu, Santiago Grisolía, l"escriptor “representa un bé patrimonial i social de tots els valencians i per tant, el seu reconeixement hauria d"estar més latent entre la societat”. Així mateix, ha afirmat que entre un dels majors reconeixements de l"escriptor, destaca la recuperació de la seua memòria. En este sentit, ha recordat la proposta de traslladar les restes de Blasco Ibáñez al sarcòfag que va realitzar Marià Benlliure en l"antic convent del Carme i ha afegit que “encara que finalment no es traslladaren les restes de l"escriptor, s"hauria d"establir una disposició permanent en el sarcòfag de Benlliure, que permetera una major visualització de la figura de Blasco Ibáñez”.

Per la seua banda, María José Alcón ha reiterat “la voluntat per part de l"Ajuntament de València d"unir forces per a aconseguir el reconeixement que realment es mereix l"escriptor”. A més, durant l’encontre Alcón ha fet un repàs a la trajectòria de la història de la Casa Museu de Blasco Ibáñez des de la seua creació, a més de descriure les intervencions que s"han realitzat per a recuperar el museu on, segons la regidora, destaquen les donacions de “inestimable” valor que han aportat particulars, com José Luis León Roca, el que fóra director d"honor del museu.

El grup de treball va ser creat per la Comissió de les Arts del CVC en 2008, amb l"objectiu de preparar una sèrie d"activitats en commemoració aniversari de la mort de l"escriptor valencià i està format per Santiago Grisolía, el vicepresident de l"òrgan Ramón de Soto, el secretari Jesús Huguet, així com els membres Vicente Ferrero, Carmen Morenilla i Vicente Muñoz Puelles.