Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC insta a les administracions a recuperar l'Albufera

El CVC insta a les administracions a recuperar l'Albufera

L'Eliana (23.02.2009).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha celebrat este matí en l'Ajuntament de l'Eliana, la sessió ordinària del ple corresponent al mes de febrer, en el qual ha donat llum verda a l'informe sobre l'estat de l'Albufera de València i el seu patrimoni cultural i al document sobre la possibilitat de crear un museu d'instruments musicals. Els membres de la institució consultiva han sigut rebuts per l'alcalde del municipi, José María Ángel Batalla que, junt amb el president del CVC, Santiago Grisolía, ha descobert una placa commemorativa en record a la visita de la ciutat, que enguany celebra el 50 aniversari com a municipi independent. Posteriorment, els membres de l'òrgan consultiu han visitat les trinxeres de la línia defensiva Puig-Carasols situades en el terme municipal i que s'inclouen en l'informe que va aprovar recentment el CVC sobre este assumpte. En este sentit, l'alcalde de l'Eliana ha destacat la labor de l'òrgan assessor en l'àmbit de la conservació del patrimoni històric i militar de la Guerra Civil.

Respecte a l'escrit sobre l'Albufera, l'òrgan recomana a les administracions la necessitat controlar la pressió urbanística sobre la zona del parc natural, considerat de gran envergadura social i cultural, i insta a les institucions a augmentar les actuacions per a la recuperació de les aigües d'este espai, com la possibilitat de completar la xarxa de depuradores. Així mateix, la institució consultiva urgix a la catalogació o inventari dels conjunts de béns culturals existents en l'Albufera i considera la possibilitat de sol•licitar el grau de protecció corresponent com Bé d'Interés Cultural (BIC) O Bé de Rellevància Local (BRL) d'estos béns. A més, el CVC recomana la conservació tant dels elements hidràulics com de l'arquitectura històrica tradicional.

El Consell Valencià de Cultura ha mostrat en nombroses ocasions la seua preocupació per l'estat de l'Albufera i el seu entorn. En 2005 va aprovar un document sobre el parc natural, en el que alertava de la progressiva degradació del parc natural.

Quant a l'informe sobre la creació un museu de la música i d'instruments musicals, l'òrgan consultiu considera convenient que este espai destacara com un centre difusor i investigador del patrimoni musical valencià i planteja la possibilitat que se situara en un espai històric i monumental recuperat o bé en el Palau de la Música o en la futura Torre de la Música. Entre les funcions d'este espai museístic destaca la recol•lecció, restauració i conservació d'instruments, la investigació i divulgació, així com la docència i la creació d'un arxiu biblioteca.