Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC reconeix la trajectòria artístca de Yaron Traub

El CVC reconeix la trajectòria artístca de Yaron Traub

València (24.02.2009).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha entregat este matí en la seu de la institució la medalla de plata de l'òrgan consultiu al director titular i artístic de l'Orquestra de València, Yaron Traub, per la seua contribució a la cultura valenciana a través del desenrotllament i prestigi de la música clàssica i contemporània.

Per al president de l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía, “amb esta distinció es reconeix l'aportació personal del mestre a l'èxit aconseguit entre el públic des que va ser posat al capdavant de l'orquestra per voluntat expressa dels seus professors”. Així mateix, ha expressat el seu “especial orgull de poder comptar amb el seu art, entusiasme i prometedora joventut i amb el regal de les seues execucions magistrals de les millors obres del repertori mundial”.

Per la seua banda, Yaron Traub ha afirmat que per totes les experiències que ha viscut per tot arreu, creu que la interacció de les cultures és molt important per al creixement artístic i, sobretot, per al creixement com a sers humans. A més, ha ressaltat la importància de l'art i la música en l'educació de la societat. “Una societat no pot sobreviure sense bellesa i per això, també estic convençut que educar els jóvens en les arts i la música eixamplen l'ànima i ens fan millors persones”.

A l'acte han assistit la presidenta del Palau de la Música, Mayrén Beneyto, el subdirector de música del Palau, Ramón Almazán, el primer tinent alcalde de València, Alfonso Grau, així com alguns membres de l'òrgan, el director d'orquestra Enrique García Asensio i el secretari del CVC, Jesús Huguet.