Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (31.01.2008).- El Consell Valencià de Cultura ha celebrat este matí, a la seu de la institució consultiva, la roda de premsa i posterior taula redona que ha portat per nom “Isabel Tortajada i el Teatre de la Casa dels Obrers, una memòria teatral a recuperar”, en l’acte conmemoratiu del centari del Teatre Talia.

Per al president de la institució consultiva, Santiago Grisolia, l’actriu valenciana es mereix un “gran” homenatge per haver mantingut viva una de les ofertes teatrals populars més interesants de la historia recent. “Isabel Tortajada, a qui conguem per ser locutora de Radio Nacional durant molts anys, i especialment, per representar molts papers a la Casa dels Obrers és un dels principals pilars de la iniciativa teatral que hui volem reconèixer i gràcies al qual, en esta ciutat, ha tingut continuitat la gran tradició valenciana del teatre popular”.

Durant l’acte, l’actriu valenciana ha asegurat que disposa de material gràfic inèdit de les seues representacions en el Talia des dels anys 50 fins a finals dels 90 i, per este motiu, ha decidit donar el seu llegat a les institucions valencianes. En la taula redona també ha intervengut Josep Lluis Sirera, qui ha destacat l’especial trajectòria del Talia, teatre del qual son pare fou el tesorer. “Sense la Companyia de la Casa dels Obrers, el teatre valencià haguera tardat molts anys en iniciar la seua recuperació i sense la llavor de la Casa dels Obrers tampoc haguera arribat fins a nosaltres la generació d’actors que Juli Leal califica de generació incombustible”. Per últim Sirera ha afirmat que “l’edifici del teatre Talia acumula en el seu interior murs centenaris de noms esperant que els traguem a la llum”.