Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (15-02-2008).- El president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha fet entrega este matí de la Medalla de la institució al màxim representant de la Fundació Focus Abengoa, Felipe Benjumea.

Esta concessió fou aprovada en la sessió plenària del passat mes de desembre, a proposta de Santiago Grisolía, per “promoure la cultura en les seues diverses manifestacions culturals i científiques, atenent a la conservació, difusió i desenvolupament del patrimoni historicocultural”.
En paraules del president de l"òrgan consultiu, “Un exemple de la preocupació de Felipe Benjumea per la cultura és la construcció d"un museu de restes romans i l"adquisició del quadre “Santa Rufina” de Velázquez. Com a conseqüència d"això, l"Ajuntament de Sevilla crearà, junt amb la Fundació, el Centre d"Investigació dedicat a l"estudi i divulgació de l"obra del pintor sevillà”.

La Fundació té origen en 1972, quan l"empresa tecnològica Abengoa decidix iniciar el seu camí en l"activitat cultural, amb l"edició d"obres i la creació d"un fons de documents, llibres i gravats relacionats amb la ciutat de Sevilla. Durant la seua trajectòria, ha rebut nombrosos premis, com el guardó que li va atorgar la Comunitat Econòmica Europea pel projecte de restauració dels Venerables i el Premi “Economic” de Mecenatge en reconeixement a la restauració i recuperació del patrimoni arquitectònic en l"Hospital dels Venerables.

A l"acte d"entrega, han assistit el secretari del CVC, Jesús Huguet, la directora general de Focus Abengoa, Anabel Morillo, el Conseller de Infraestructures y Transports, Mario Flores, el presidente de Cierval, Rafael Ferrando, el presidente de la Autoritat Portuària de València, Rafael Aznar, el gerent del Parc Solar Foltovoltaic, Juan Calduch y el president de la FVEA, Francisco Murcia.

El Consell Valencià de Cultura premia, per mitjà d"un règim propi de distincions, aquelles persones o entitats que contribuïxen a la difusió i promoció dels valors culturals. Fins ara, la Medalla de Plata ha recaigut en l"exministre d"Administracions Públiques, Jordi Sevilla, el director general del teatre Mariinsky de Sant Petersburg, Valeri Gergiev, en la Fundació Xirivella Soriano, així com als membres de la institució consultiva, en commemoració amb el vint aniversari de la seua constitució.