Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

La institució manifesta la seua preocupació per les alqueries incendiades

València (05.05.2009).- La Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha recordat a les administracions competents la necessitat ampliar la xarxa del carril bici, a més de millorar les infraestructures d"estos carrils situats preferentment en la calçada, carrers 30 i la resta de vies, donant-li preferència als mitjans de transport no contaminants.

El màxim representant de la institució, Santiago Grisolía, ha assegurat que “s"hauria de normalitzar l"ús públic de la bicicleta incentivant-ho com un mitjà de transport més en les grans ciutats, especialment en esta època de crisi econòmica, en la que l"estalvi del combustible és necessari”. Així mateix, considera que el foment de la bicicleta “hauria de ser assumit per la societat civil” i en esta mateixa línia, considera “rellevant l"organització per part de les administracions d"activitats dirigides a escolars, col•lectius, associacions i ciutadans per a millorar el coneixement i l"ús d"este mitjà de transport”.

L"òrgan va emetre l"any passat un informe (https://cvc.gva.es/archivos/286_cast.pdf), sobre este assumpte, en el que el CVC insta a l"Ajuntament de València a consensuar amb les associacions d"usuaris el contingut de l"ordenança municipal sobre la circulació d"este mitjà de transport pel nucli de la ciutat.

Incendis alqueries

D"altra banda, la institució consultiva ha manifestat la seua preocupació pels incendis que es van produir recentment en dos alqueries de València, i ha lamentat l"estat d"abandó en què es troben la majoria d"estes edificacions. El Consell Valencià de Cultura va elaborar en 2003 un informe, en què considera necessari que les alqueries no habitades puguen tindre un ús destinat a equipaments públics.

Grisolía ha recordat que “el menyspreu pel patrimoni està vinculat a la proliferació d"actes que contribuïxen al deteriorament de la convivència entre els ciutadans”.