Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

La institució recorda la necessitat d"aplicar mesures coercitives per als piròmans

(València, 28-04-2009).- El president del Consell Valencià de Cultura Santiago Grisolía, ha lamentat que s"hagen declarat tres incendis en el parc Natural del Túria en menys de dos setmanes i ha recordat “la necessitat d’aplicar mesures coercitives per als autors, a més d"adoptar solucions, dirigides a racionalitzar la gestió d"estos béns patrimonials, com són els nostres boscos”. En este sentit, ha indicat que “el parc, considerat un dels més valuosos de la Comunitat, acabarà patint lamentablement les conseqüències més desfavorables d"un incendi forestal, com la desforestació i, per tant, un progressiu augment de l"emissió de CO2”

La institució consultiva va aplaudir recentment les noves mesures sobre els incendis forestals, que s"inclouen en l"esborrany de la Llei d"Emergències de la Generalitat, i les quals se centren en la responsabilitat de l’autor a l’hora d"assumir les conseqüències econòmiques que comporta el foc.
El CVC va aprovar al març del 2008 un informe sobre el tractament penal dels incendis forestals, que s"inclou com un annex de l"Estudi sobre les mesures per a evitar o minimitzar els incendis forestals, en què considera necessària la revisió i actualització de les penes i recomana el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones. Així mateix, en el document l"òrgan demana a les institucions i als tribunals de justícia mesures i actuacions perquè es castigue amb el màxim rigor als autors, directes o indirectes, dels incendis.