Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (15.06.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha reclamat a les institucions un major control en la gestió dels recursos hídrics en la zona de la Marina i ha ressaltat la necessitat d"adoptar mesures urgents per a aprofitar els excedents d"aigua dels últims anys.

En este sentit, Grisolía ha afirmat que la carència d"emmagatzemament de l"aigua “suposa no sols una pèrdua d"este bé comú, sinó també una falta d"oportunitats per a reactivar l"economia de la zona”.

Així mateix, ha recordat que la institució consultiva va emetre en 2007 un informe sobre el patrimoni hidràulic valencià, en què demanava a les administracions la creació d"un Pla Estratègic del Patrimoni Hidràulic Valencià, amb la finalitat de conservar les infraestructures de reg i de distribució de l"aigua, ja que formen part de la cultura material del paisatge valencià.

També cal preservar, segons destaca l"òrgan consultiu en l"escrit, la cultura immaterial generada a través de l"ús social de l"aigua, com és l"entramat jurídic que constituïxen les ordenances i els reglaments que possibiliten la seua utilització.

Incendi Sierra Espadà

D"altra banda, el màxim representant de la institució consultiva ha manifestat la seua preocupació pels incendis de la Serra Espadà i ha recordat la importància d"una legislació “coercitiva” per als autors dels incendis.

El CVC va emetre en 2008 un informe sobre el tractament penal dels incendis forestals, que s"inclou com un annex de l"Estudi sobre les mesures per a evitar o minimitzar els incendis forestals, en el qual considera necessària la revisió i actualització de les penes i recomana el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones. Així mateix, en el document l"òrgan demana a les institucions i als tribunals de justícia mesures i actuacions perquè es castigue amb el màxim rigor als autors, directes o indirectes, dels incendis.