Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

(València, 10-06-2009).- Davant de la notícia de l"incendi declarat a Gandia i a causa de la situació d"alerta pels focs que poden produir-se al llarg de l"estiu, el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha instat a les autoritats a “posar a disposició dels ciutadans els recursos educatius i legislatius necessaris, perquè prenguen consciència de la importància que tenen les conseqüències d"un incendi i la pèrdua de patrimoni que provoquen estes tragèdies”.

Així mateix, ha recordat que les institucions “haurien de considerar l"aplicació de mecanismes d"actuació perquè els piròmans no sols referen tot el que han destrossat, sinó que s"esforçaren encara més en els treballs de repoblació forestal".

L"entitat consultiva va aplaudir les noves mesures sobre els incendis forestals, que s"inclouen en l"esborrany de la Llei d"Emergències de la Generalitat i la quals se centren que l"autor de l"incendi ha d"assumir les conseqüències econòmiques que l"incendi comporta.
A més, el CVC va aprovar al març del 2008 un informe sobre el tractament penal dels incendis forestals, que s"inclou com un annex de l"Estudi sobre les mesures per a evitar o minimitzar els incendis forestals, en el que considera necessària la revisió i actualització de les penes i recomana el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones. En el document, l"òrgan demana a les institucions i als tribunals de justícia mesures i actuacions perquè es castigue amb el màxim rigor als autors, directes o indirectes, dels incendis.