Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

Santiago Grisolía insta a les administracions a combatre la contaminació dels embassaments

València (24.06.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha reclamat a les institucions un major control en la gestió dels embassaments de la Comunitat Valenciana, entre els quals destaca el d"Algar, amb l’objectiu d"aconseguir un aprofitament dels excedents d"aigua. Així mateix, ha instat a les administracions a adoptar mesures urgents per a combatre la contaminació en alguns embassaments, segons es desprén dels estudis realitzats per a l"elaboració del pròxim Pla Hidrològic.

Per al màxim representant de l"entitat consultiva, “les administracions haurien d"atendre la demanda de reg dels cultius en la zona regable per este embassament i, per tant, gestionar un major emmagatzemament d"aigua en estes construccions”.

La institució va aprovar en 2007 un informe sobre el patrimoni hidràulic valencià, en el que demanava a les administracions la creació d"un Pla Estratègic del Patrimoni Hidràulic Valencià, amb la finalitat de conservar les infraestructures de reg i de distribució de l"aigua, ja que formen part de la cultura material del paisatge valencià.
També cal preservar, segons destaca l"òrgan consultiu en l"escrit, la cultura immaterial generada a través de l"ús social de l"aigua, com és l"entramat jurídic que constituïxen les ordenances i els reglaments que possibiliten la seua utilització.