Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC planteja un ús social i cultural del solar del Teatre Princessa

El CVC planteja un ús social i cultural del solar del Teatre Princessa

Santiago Grisolía recorda la proposta d'instal•lar una placa en record a l'activitat cultural de l'espai museístic

València (25.08.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha plantejat la possibilitat que el solar del desaparegut Teatre Princessa albergue un ús social i cultural, amb l'objectiu que el ciutadà recorde l'activitat teatral que es va exercir en l'espai museístic durant els últims cinquanta anys.

Així mateix, ha destacat que “a banda de solucionar l'espai en els pròxims mesos, convindria col•locar de moment una placa en homenatge a la sala, a més de proposar la projecció d'imatges fotogràfiques del teatre en les parets del solar”. “D'esta manera, assegura, la imatge de solar abandonat donaria pas a un espai urbà, actual i ple d'història”.

D'altra banda, Santiago Grisolía ha recordat la delicada situació d'abandó en què es trobava este edifici de gran envergadura patrimonial, així com la d'altres immobles situats en el centre de la ciutat i, en este sentit, ha subratllat la necessitat per part de les institucions de protegir i recuperar estes edificacions.

El Consell Valencià de Cultura va aprovar l'any passat un informe sobre els edificis catalogats de la ciutat de València, en què informava de la situació d'un total de 64 edificacions protegides, tant de titularitat privada com a pública, i proposava nous usos i formes de gestió per a la seua recuperació. (https://cvc.gva.es/archivos/306.pdf)