Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC reclama major atenció paisatgística en la rehabilitació del jardí de l'Antic Hospital

El CVC reclama major atenció paisatgística en la rehabilitació del jardí de l'Antic Hospital

La institució demana que la remodelació respecte tant les restes arqueològiques como l'arbratge

El CVC recorda la necessitat de conservar els arbres de la Catedral

La Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida en sessió ordinària, ha reclamat a les administracions la necessitat que la remodelació del jardí de l'Antic Hospital es realitze amb la màxima atenció, aunant l'aparició de les restes arqueològiques i la preservació dels elements d'interés amb la funció paisatgística.

Per al president de l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía, “és imprescindible que la rehabilitació del jardí respecte tan la funció didàctica i il•lustrativa com el paisatge”. Així mateix, ha ressaltat que este espai hauria de comptar amb plantes ornamentals i arbres que donen ombra, “ja que són molts els veïns de la zona que el visiten cada dia i el centre de la ciutat compta amb pocs llocs d'arbratges”

El CVC va aprobar en maig un informe sobre este jardí (https://cvc.gva.es/archivos/321.pdf), en el qual suggeria que, en cas d'incorporar nous elements en la zona enjardinada, s’hauria de complir amb l'obligació històrica de la medicina valenciana i, en este sentit, recomanaba a les administracions reivindicar la memòria de la facultat de medicina, on ensenyaren metges il•lustres, com Ramón i Cajal i Pelegrí Casanova.

Preocupació pels arbres de la Catedral de València

Per una altra banda, la Comissió ha insistit en manifestar la seua preocupació per la possible desaparició dels arbres situats en la façana de la Catedral de València. Santiago Grisolía ha recordat que “hi ha altres maneres de corregir les humitats que no impliquen la supressió dels arbres, com es pretén fer amb els jardins de la catedral, de gran fisonomia i bellesa històrica”. A més a més, ha indicat que “la tendència actual per part de les administracions hauria de ser conservar viu i vigent tot el patrimoni arbori de la ciutat”.