Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC lamenta els últims actes vandàlics a la Cova del Parpalló

El CVC lamenta els últims actes vandàlics a la Cova del Parpalló

PARPALLÓ
(València, 26-08-08).– Davant dels recents actes vandàlics produïts en la Cova del Parpalló, el president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha lamentat que este jaciment “siga un dels més espoliats de la Comunitat tot i que destaca per l’incommensurable valor històric i artístic, que el situen com un referent de la cultura valenciana”. Per al màxim representant de la institució consultiva, l'assalt demostra que encara hi ha constància que l'activitat dels espoliadors no cessa, i insta a les institucions a elaborar un pla de seguretat i a crear una unitat especialitzada de la Policia Autonòmica, que dote de vigilància als béns patrimonials”.

En este sentit, Grisolía ha recordat l'informe que va elaborar la institució consultiva sobre els espolis de béns culturals (https://cvc.gva.es/archivos/197.pdf), en el que destaca la responsabilitat que tenen els ajuntaments en l'atenció del patrimoni dels seus municipis, i argumenta que la major part dels immobles amb valor patrimonial no tenen vigilància directa, especialment les coves amb vestigis prehistòrics.

La institució mostra des de fa temps la seua preocupació per la indefensió del patrimoni valencià. Recentment, va alertar del deteriorament de les escultures que se situen en els jardins de la Biblioteca Valenciana, antiga Facultat de Medicina.

Incendis

Respecte als incendis que s'han declarat recentment en la Comunitat, Santiago Grisolía ha lamentat que gran part dels focs siguen intencionats i ha reclamat la revisió i actualització de les penes dels piròmans, així com el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones.

El president del CVC ha conclòs que tant els espolis del patrimoni com els incendis forestals “tenen un denominador comú: la salut mental i l'educació dels ciutadans”.