Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

(València, 07.08.2008).- Davant de les notícies de l"incendi declarat ahir a Llíber (Alacant), el president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha afirmat “encara que en l"actualitat estem en un moment de crisi econòmica, s"hauria de destinar més diners per a la prevenció dels incendis, com la protecció de boscos, la creació de més parcs i la revitalització de les zones verdes de la nostra comunitat”. No obstant això, Grisolía ha aplaudit l"increment de la partida pressupostària de la Administració autonómica per a la prevenció dels incendis.

El CVC considera que la política forestal no hauria de basar-se només a desenvolupar campanyes de sensibilització, sinó que advoca per polítiques de prevenció, basades en mesures innovadores per a la detecció dels focs, com la construcció de torres de vigilància o la instal•lació de sensors remots en llocs d"alt risc d"incendis.

Respecte a la legislació, la institució consultiva va emetre el passat mes de març un informe, en el que considera necessària la revisió i actualització de les penes, i recomana el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones. Però l"òrgan no sols mostra la seua preocupació perquè es construïsca una legislació més adequada, sinó que també insta al Govern i a totes les institucions a invertir en educació cívica, investigació científica i tecnològica, i en dotació de recursos per a conéixer les causes dels incendis i previndre’ls.