Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC edita una biografia de Juan Gil-Albert

El CVC edita una biografia de Juan Gil-Albert

València (11.07.2007).- El Consell Valencià de Cultura ha editat una biografia de Juan Gil-Albert dins de la seua col•lecció “els nostres presidents”, una iniciativa que ret homenatge a les persones que han representat la institució consultiva des que es va crear en 1985. L’obra s’emmarca dins d’una sèrie de publicacions que tenen com a objectiu divulgar la tasca de la institució consultiva. En 2006 es va editar el volum “¿Què és el Consell Valencià de Cultura?”, per a donar a conèixer l’origen de la institució, el funcionament dels seus òrgans i els membres que la formen.

La publicació “Juan Gil-Albert” retrata la vida del que fou el primer president del CVC, i analitza la seua activitat durant els quasi deu anys que va dirigir la institució. La biografia, escrita pel catedràtic de literatura, José Carlos Rovira, es basa especialment en la seua faceta de memoralista, en la que desarrotlla l’assaig, la poesia, la crònica i la narrativa.

Gil-Albert va nàixer a Alcoi l’any 1904. Al 1927 apareix, en edició pròpia, el seu primer llibre “La fascinación de lo irreal”, de proses modernistes amb influències dels escriptors Oscar Wilde i Gabriel Miró. Quan acaba la Guerra Civil espanyola, s’exilià a Mèxic, on va col•laborar en la revista “Taller” que dirigia el poeta i assatgista, Octavio Paz. En 1947, tornà a Espanya i en 1988 la Generalitat Valenciana li va concedir la distinció al Mèrit Cultural. Gil-Albert va morir a València en juliol de 1994.

Actualment, el CVC està preparant la biografia del segon president, Vicente Aguilera Cerni.