Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC ret homenatge a Josep Renau

El CVC ret homenatge a Josep Renau

València (09.07.2007).- Amb motiu del centenari del naixement de Josep Renau, el Consell Valencià de Cultura ha organitzat una taula redona sobre la vida i obra de l'artista, a la seu de la institució consultiva (carrer del Museu, 3 de València) el dimarts 24 de juliol a les 19 hores.

En l'acte intervindran el biògraf i autor d'una tesi doctoral sobre Renau, Albert Forment, els crítics i historiadors d'art Facundo Tomás i Manuel García, el pintor i president de la Fundació Renau, Doro Balaguer, i estarà moderat pel president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía.

La jornada ha sigut convocada a proposta de la Comissió de les Arts del CVC, una de les institucions que ha mostrat interés per esta celebració. “No podem deixar passar una oportunitat com esta. Renau té el mèrit, a part de la seua obra artística, d'haver salvat les obres pictòriques del Museu del Prado durant la Guerra Civil. El Consell té el deure de recordar i reparar la seua memòria”, ha assenyalat el president del CVC, Santiago Grisolía.

Josep Renau (1907-1982), nascut a València, va destacar per la seua faceta com a cartellista i fou un dels artistes plàstics més prestigiosos de la cultura internacional. Durant la Guerra Civil, va exercir el càrrec de director general de Belles Arts i va ser president del Consell Espanyol del Teatre. En 1939, es va exiliar a França i, posteriorment, a Mèxic i vint anys després, es va traslladar a Berlín, on va passar part de la seua vida. En l´època de la transició, va llegar la seua obra a la Fundació Josep Renau, que en estos moments es troba dipositada a l'IVAM.