Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València. (16.07.2007).- El Consell Valencià de Cultura ha creat la Comissió que estudiarà les festes populars de la Comunitat Valenciana i analitzarà quina aportació tenen estes celebracions en la nostra societat.

El grup de treball està format pel president del CVC, Santiago Grisolía, el secretari, Jesús Huguet, el vocal de Castelló Vicente Ferrero, el d’Alacant, Luis Prades i el de València José Mª Morera.

Este estudi abordarà tres tipus de festes : les més internacionals, com les falles, les fogueres, la magdalena i els moros i cristians; les temàtiques, com els bous al carrer, les celebracions religioses, les lúdiques unides a esdeveniments històrics, les literàries i artístiques; i altres vessants de festes, també de notable transcendència, com el Sexeni de Morella, el Corpus, la Muixeranga i el Misteri d’Elx.

La Comissió analitzarà els festejos des del punt de vista econòmic, administratiu i de la tradició, i mostrarà una especial atenció pel paper de la dona en les festes populars.

“Esperem que l"estudi i la reflexió sobre les nostres festes ens faciliten els instruments necessaris per a disfrutar de la diversitat de celebracions que tenen lloc en la nostra comunitat. En la societat actual s"estan produint transformacions profundes que estan originant una nova realitat cultural i el CVC deu ser partícep d’estos canvis”, assenyala Santiago Grisolía.