Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

(València, 21-11-2008).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha constituït el Grup de Treball sobre el sarcòfag de Blasco Ibáñez i els cementeris valencians, amb l’objectiu de preparar una sèrie d’activitats per a conmemorar el huitanté aniversari de la mort de l"escriptor i dels 75 anys de l"arribada de les restes mortals a València.

En este sentit, el president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha recordat la proposta de traslladar les restes de Blasco Ibáñez al sarcòfag que va realitzar Marià Benlliure en l"antic Convent del Carme, “on la memòria de l"escriptor poguera ser recordada per tots els valencians”.

No obstant, Grisolía ha indicat que “encara que finalment no es traslladaren les restes de l"escriptor, s"hauria d"establir una disposició permanent en el sarcòfag de Benlliure, que permetera una major visualització de la figura de Blasco Ibáñez”.

Finalment, l"entitat ha aplaudit la proposta de l"Ajuntament de València de crear el Museu del Silenci, que inclou diverses rutes a través dels sepulcres més il•lustres, entre les quals destaquen les tombes de Blasco Ibáñez i Benlliure.

El grup de treball, que va ser creat per la Comissió de les Arts del CVC el passat 4 de novembre, està format pel president del CVC, Santiago Grisolía, el vicepresident Ramón de Soto, el secretari Jesús Huguet, així com els membres Vicente Ferrero, Carmen Morenilla i Vicente Muñoz Puelles.