Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC lamenta els actes vandàlics produïts en el pantà d'Elx

El CVC lamenta els actes vandàlics produïts en el pantà d'Elx

(València, 14-11-2008).- La Comissió Jurídica del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida hui en sessió ordinària, ha manifestat la seua preocupació per l'estat en què ha quedat el pantà d'Elx davant dels actes vandàlics que s'han produït esta setmana.

El president de l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía, ha lamentat estos fets que han provocat la pèrdua de l'aigua del pantà, “en una època en què l’estalvi d’este bé ens fa falta més que mai”. Així mateix, ha assegurat que “els actes de sabotatge no són només uns atacs a un bé patrimonial, sinó també a la convivència dels ciutadans i a l'economia de la zona”. En este sentit, el CVC ha reclamat a les autoritats que fixen les mesures concretes per a augmentar la seguretat del pantà i incentiven la recuperació ambiental.

La institució va emetre en 2007 un informe sobre el patrimoni hidràulic valencià, en el qual demana a les autoritats que col•laboren en la creació d'un Pla Estratègic del Patrimoni Hidràulic Valencià, amb la finalitat de conservar les infraestructures de reg i de distribució de l'aigua, ja que formen part de la cultura material del paisatge valencià.

També cal preservar, segons destaca l'òrgan consultiu en l'escrit, la cultura immaterial generada a través de l'ús social de l'aigua, com és l'entramat jurídic que constituïxen les ordenances i els reglaments que possibiliten la seua utilització.