Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura mostra la seua preocupació per la remodelació del jardí de l'Hospital

El Consell Valencià de Cultura mostra la seua preocupació per la remodelació del jardí de l'Hospital

València (11.05.2012).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha mostrat la seua preocupació per les obres de remodelació del jardí de l'Hospital, al no respectar el patrimoni arbori i no mostrar al ciutadà la història de la medicina valenciana. Per a Santiago Grisolía, lamentablement l'excés de pedra i asfalt impedixen recuperar l'essència i l'emblema d’este espai.

En este sentit, ha recordat la importància de senyalitzar les zones on se situaven les antigues dependències de l'hospital, com ja va indicar en l'informe que va aprovar el CVC en 2010 sobre este lloc. En el document instava a les institucions a reformar el jardí respectant les restes arqueològiques i preservant els elements d'interès que pertanyen a l'antic hospital.

L'escrit indicava que com a referent de la medicina valenciana, mereix ser visible i visitat pels ciutadans i, per tant, l'administració hauria de considerar la difusió de la memòria dels metges que van ensenyar en aquesta universitat, com Ramón y Cajal i Pelegrí Casanova, ha recordat Santiago Grisolía.

El president del CVC ha expresat el seu malestar per la reforma del jardí en la Comisió de Llegat Històric i Artístic, presidida por Ricardo Bellveser. Els membres que la formen són: Jesús Huguet, Ramón de Soto, Vicente Ferrero, Francisco Pérez Puche, Gloria Marcos, Luis Prades, Vicente González Móstoles, Pepa Frau i José María Lozano