Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (23.04.2012).- Amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha emès una declaració, en la qual reclama a les administracions major esforç en el sector del llibre, mitjançant campanyes de sensibilització i de recuperació del prestigi de la lectura. Així mateix, ho considera un dels pilars bàsics en la dinamització de la indústria cultural, i per tant, mereix ser difós per les institucions públiques com un sector viu i dinàmic.

El CVC va aprovar en 2003, el dictamen de la ponència sobre el llibre i la lectura, en el qual expressava la seua preocupació pel futur del sector, i recomanava la difusió de la literatura en valencià, així com la potenciació del sistema de biblioteques. També plantejava en el document la creació d"un Centre Valencià de les Lletres, la promoció de la formació lectora i literària en els diferents nivells d"ensenyament i el foment de l"associacionisme per facilitar una major professionalització en el sector.

Estes mesures també van ser incloses en l"informe que va aprovar el ple en 2007, sobre els escriptors valencians i el mercat del llibre. En el text, reiterava el seu interès per la lectura en valencià i sol•licitava a les administracions la necessitat d"instaurar una política efectiva de promoció dels escriptors.

El CVC destaca en la declaració que les administracions públiques han reduït considerablement els seus suports al sector del llibre, oblidant el paper essencial que representa en la cultura i en la indústria cultural. A més, afirma que a les complexitats de tipus històric cal afegir la disminució dels lectors de llibres en valencià, les dificultats en la venda i l"ús del llibre escolar, així com la falta d"un teixit editorial valencià el bastant poderós com per solucionar el conflicte pels seus propis mitjans i un sistema de préstec bibliogràfic deficientment regulat.

El text fou elaborat per la comissió de les Arts del CVC, que es va celebrar el dia 2, i va estar presidida per Ramón de Soto, a més del president i secretari de la institució, Santiago Grisolía i Jesús Huguet, respectivament. També van assistir a la reunió Ana Noguera, Francisco Pérez Puche, Vicente Muñoz Puelles, Ricardo Bellveser, Vicente Ferrero, Manuel Ángel Conejero, Gloria Marcos, Enrique García Asensio, Luis Prades i Vicente Farnós.