Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura lliura els premis del concurs escolar

22 de maig, a les 12 hores (Carrer Museu, 3 de València)

El Consell Valencià de Cultura lliura els premis del concurs escolar

22 de maig, a les 12 hores (Carrer Museu, 3 de València)

El 22 de maig es lliuren els premis

El 7 de juny s'inaugura l'exposició dels dibuixos al Centre del Carme

València (16.05.2012)-. Prop d'1.500 il•lustracions i de 1.000 treballs de creació literària, entre narrativa, poesia i assaig, s'han presentat en la VI edició del Concurs Literari i de Dibuix que organitza el Consell Valencià de Cultura (CVC).

El certamen, que va dirigit a alumnes d'ESO i Batxillerat, té la finalitat de sensibilitzar als joves sobre el problema de la producció immoderada de residus i els seus alts costos ecològics, socials i econòmics, i anima als estudiants a contribuir en la difusió de la importància del reciclatge.

En esta mateixa línia, el president del CVC, Santiago Grisolía, ha recordat el Manifest per un desenvolupament sostenible, que va elaborar la institució consultiva en 2011, el qual incidia en la impossibilitat de propiciar un creixement continu i il•limitat.

Així mateix, l'escrit indicava la necessitat de reduir la producció de residus, mitjançant un consum responsable, intentant allargar la vida dels productes i reutilitzant la major quantitat possible de materials.

A l'autor de cada treball premiat se li lliurarà material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents guardonats per reunir el major nombre de seleccionats en cada nivell (ESO i Batxillerat) i modalitat se'ls obsequiarà amb material escolar per valor d e mil euros.
Els accèssits també rebran la medalla i el diploma del CVC, a més d'un lot de llibres.

En les edicions anteriors, el concurs es va centrar en els incendis forestals, els efectes del canvi climàtic, la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic, el problema de la fam al món i la medicina preventiva i les vacunes.

El lliurament dels premis tindrà lloc el dimarts que ve, dia 22, a les 12 hores, a la seu de la institució consultiva. Un total de 38 alumnes i 4 col•legis han estat guardonats per reunir el major nombre de treballs seleccionats.

El 7 de juny s'inaugurarà, al Centre del Carme, la mostra dels dibuixos de tots els alumnes que han participat en el concurs.