Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (17.05.2012).- El Consell Valencià de Cultura (CVC), amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebrarà demà, ha emès una declaració en la qual lamenta les retallades pressupostàries en el conjunt de l"àrea de Cultura i Investigació.

La institució consultiva argumenta que la disminució de fons econòmics evidencien una reducció a la programació museística, la falta d"adquisició de nous fons, així com la disminució d’activitats en la promoció i beques a nous creadors.

Així mateix, mostra la seua preocupació per la reducció en l"ocupació cultural i insta a les administracions a organitzar fires d"art i circuits expositius, amb el propòsit d"exportar la creació valenciana.

Per al president del CVC, Santiago Grisolía, els museus, hui, enmig de la crisi econòmica, són una potent dimensió la indústria cultura. I per tant, afegix, com a eines bàsiques per combatre la crisi actual, haurien de convertir-se en icones per atraure al turisme, la formació i la investigació.

En este sentit, la declaració afirma que la Comunitat Valenciana compta amb una important xarxa de museus locals i autonòmics, que suposen un imant dinamitzador del turisme cultural, de la formació col•lectiva, i d"un oci lúdic alternatiu que compensa la crítica situació econòmica.

No obstant això, per mantenir actiu el circuit museístic, el CVC insistix en la necessitat d"ampliar el Museu de Belles Arts Sant Pius V de València i intentar internacionalitzar l’IVAM, així com el MARQ d"Alacant o el Museu de Belles Arts de Castelló.

L"escrit assegura que des del complex de la Ciutat de les Ciències a les cases museus dels grans artistes, la política i gestió cultural haurien de potenciar actualment els efectes beneficiosos dels museus en totes les seues formes, tant en la creació d"ocupació cultural com en la promoció i desenvolupament dels joves creadors.