Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura insta a les administracions a iniciar la V fase d'ampliació del Museu Sant Pius V

El Consell Valencià de Cultura insta a les administracions a iniciar la V fase d'ampliació del Museu Sant Pius V

València (28.11.2011).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC) s'ha reunit hui en el Museu de Belles Arts de València Sant Pius V, amb l'objectiu d'iniciar una ronda de contactes amb altres institucions i contribuir a enfortir la cultura mitjançant les relacions entre els museus i altres espais culturals valencians.

Prèviament a la reunió, a la qual ha assistit la directora del museu, Paz Olmos, el president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha destacat als mitjans de comunicació la necessitat que s'inicie la V fase d'ampliació de la primera pinacoteca valenciana.

El CVC ha instat en nombroses ocasions a rehabilitar la primera pinacoteca valenciana, amb el propòsit de presentar-se a la societat com un excel•lent espai de difusió i promoció de les creacions artístiques.

Així mateix, Grisolía ha recordat la importància de millorar l'accessibilitat als museus de la Comunitat Valenciana, com va sol•licitar el CVC en un informe en 2008. En este document, recomana la realització de plans d'accessibilitat per a les col•leccions de tots els museus, tant dels edificis de nova creació com els quals es troben en el centre històric, els quals requereixen transport públic. A més planteja solucions d'ús d'aparcaments públics i la possibilitat d'estudiar la dotació d'una zona d'estacionament en el propi museu.

D'altra banda, el ple ha acordat felicitar a l'Ajuntament d'Algemesí per la declaració de la festivitat de la Mare de Déu de la Salut com a patrimoni de la Humanitat. Amb este reconeixement, ha assegurat el ple, la cultura valenciana disposa d'un valor segur perquè siga reconeguda i valorada a tot el món.

Quant als informes que incloïa l'ordre del dia, el ple ha aprovat el document en el qual valora positivament el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV), i recomana la revisió de les partides pressupostàries entorn d'aquest programa, a més de l'estudi dels incentius que afavorisca la seua implantació. Este informe s'ha realitzat després de la petició de la Direcció general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Infraestructures, Territori i Medi ambient.

Senyalització hotel Voramar de Benicàssim
La institució consultiva ha suggerit la senyalització de l'hotel Voramar de Benicàssim com a lloc de rellevància històrica i artística.
Així mateix ha instat a l'Ajuntament del municipi a mantenir la protecció del conjunt format per l'edifici i les viles del passeig Pilar Coloma.