Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

>El CVC recorda la necessitat d"ampliar la xarxa de carrils bici i carrers 30

Recomana campanyes de conscienciació que incentiven la convivència entre tots els ciutadans i garanteixen la seua seguretat

València (28.05.2010).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aplaudit la nova ordenança de l"Ajuntament de València, que regula la circulació de vehicles i la mobilitat urbana, encara que insisteix a les administracions en la necessitat de fomentar l"ús de la bicicleta en les ciutats, mitjançant l"ampliació de la xarxa de carrils bici, situats preferentment en la calçada, i carrers 30, com ja va indicar en l"informe que va aprovar en 2008 sobre aquest mitjà de transport urbà. (http://cvc.gva.és/arxius/286val.pdf).

Precisament en este document, que va realitzar Manuel Sanchis-Guarner, el CVC instava a l"Ajuntament de València a consensuar amb les associacions d"usuaris el contingut de l"ordenança municipal sobre la circulació d’este mitjà de transport pel nucli de la ciutat.
Per al màxim representant de la institució, Santiago Grisolía, les noves mesures haurien de servir perquè tots els ciutadans reflexionessen sobre l"ús normatiu i sostenible de la bicicleta i, en esta mateixa línia, argumenta l"especial rellevància que adquireixen les campanyes de conscienciació, que incentiven la convivència entre els vehicles i vianants i, d"aquesta manera, afegix, garanteixin la seua seguretat.

Respecte a la norma que contempla l"ordenança sobre la circulació de bicicletes per la calçada, el CVC ha insistit en la necessitat per part de les administracions de fomentar el respecte i la seguretat dels ciclistes