Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València, (05.05.2009).- Demà 6 de maig, a les 12.30, el president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, presentarà als mitjans de comunicació el llibre “La Valencia judía”, de les autores Marilda Azulay i Estrella Israel.

L"obra, que pertany a la Sèrie Minor de la institució consultiva, pretén recuperar la història de la presència jueva en la ciutat de València abans de la seua expulsió, a través del coneixement de carrers, sinagogues, cases i de les festivitats dels jueus. Així mateix, el llibre inclou l"evolució dels recintes sobre la cartografia històrica de la ciutat i altres documents representatius.

Estrella Israel, doctora en Ciències de la Comunicació i Marilda Azulay, doctora en Arquitectura i professora en l"Escola Tècnica Superior d"Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, formen part del Grup d"investigació internacional i interdisciplinari de la Maison des Sciences de l" Homme, fundació que se centra en la internacionalització de les ciències humanes i socials. A més realitzen diverses col•laboracions en diaris valencians sobre la jueria de València i impartixen conferències sobre la dona en el judaisme i el simbolisme de les seues festes.

A més de les autores, a l’acte assistirà el Premi Nobel de Química, el jueu Avram Hershko.