Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València, (07.12.2011).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, presentarà el divendres, dia 9, a les 12 hores, el llibre Judíos y juderías en el Reino de Valencia, de José Hinojosa Montalvo, que ha editat la institució consultiva, en la Sèrie Maior.

L"autor pretén en esta publicació donar a conèixer les arrels i les claus de la presència jueva a la Comunitat Valenciana. El llibre repassa la trajectòria històrica dels jueus valencians, des dels seus orígens fins al període posterior a la conquesta de Jaume I i a l"expulsió de 1492. Així mateix, analitza la societat des del punt de vista demogràfic, econòmic i familiar, així com les relacions entre els jueus i els cristians i musulmans.

José Hinojosa és catedràtic d"Història Medieval en la Universitat d"Alacant i membre de la Real Acadèmia de la Història. Entre els seus treballs, destaca el llibre El Mediterráneo medieval<7i> i el Diccionario de historia medieval del Reino de Valencia.