Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València, (09.12.2011).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha ressaltat hui, durant la presentació del llibre Judíos y juderías en el Reino de Valencia, que ha editat la institució consultiva en la Sèrie Maior, la importància de recuperar la cultura de la València jueva i retre homenatge als aspectes de la vida valenciana medieval, un dels components originaris de la nostra realitat històrica. Per al secretari del CVC, Jesús Huguet, este homenatge és un element recordatori del passat, que realment representa la base de la societat actual.

Per la seua banda, José Hinojosa, l"autor del llibre, ha assegurat que l"objectiu de la publicació és donar a conèixer les arrels i les claus de la presència jueva des de Morella fins a Oriola, i recuperar la identitat històrica d’esta societat, de vegades tan oblidada, ha afegit.

L"obra repassa la trajectòria històrica dels jueus, des dels seus orígens fins al període posterior a la conquesta de Jaume I i a l"expulsió de 1492, i analitza la societat jueva des del punt de vista demogràfic, econòmic i familiar, així com les relacions entre els jueus i els cristians i musulmans. A més, descriu les jueries millor conservades de la Comunitat Valenciana, com la de Sagunt o Xelva.

A l"acte també ha assistit el secretari de la institució consultiva, Jesús Huguet, i els membres del CVC Glòria Marcos, Francisco Pérez Puche i Pepa Frau.