Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

Davant l’article publicat en el periòdic Levante el passat 3 d’abril del 2022 sobre la no admissió de dones en la Confraria La Sang de Sagunt on s’indica que els arguments en contra de deixar entrar a les dones, estan basats en la seua tradició i per la seua “celebració especial d’arrelament reconegut”, el Consell Valencià de Cultura vol manifestar que mai ha recolzat ni recolzarà opinions i actuacions masclistes com aquesta.

La preocupació del Consell Valencià de Cultura per la situació de les dones en el món de la cultura, ha quedat reflectida al llarg dels informes i de les declaracions publicades des de l’any 2015, posant el focus d’atenció en les actituds i comportaments que atempten contra el principi d’igualtat. La participació de les dones en les festes en plena igualtat és una qüestió de democràcia i de drets humans perquè si les dones avancen, avança la societat en la seua diversitat i pluralitat, tal com quedà de manifest en l’informe sobre “La participació de les dones en les festes” aprovat pel Ple del Consell Valencià de Cultura en maig del 2020.

Dins d’una societat igualitària i inclusiva, la tradició ha de ser una ferramenta creadora de cultura, participativa i oberta als nous temps. La festa no pot ser l’excusa quan mantindre la tradició significa que més de la meitat de la població no podrà participar en igualtat de condicions en l’espai públic. És més, mantindre la tradició també implica perpetuar els estereotips de gènere i consolidar els privilegis masculins de domini i prestigi assentats en la societat.

Alçar la veu contra aquestes contradiccions del sistema que per una banda proclama la igualtat i la no discriminació de sexe, i que per l’altra permet que aquestes diferències en l’accés a les festes originen desigualtat, és necessari. Per aquest motiu el Consell Valencià de Cultura vol proclamar-se ferm defensor de la igualtat.