Notícies

Estàs en: Inici Notícies Amb la poesia de Ricardo Bellveser

Amb la poesia de Ricardo Bellveser

21/03/2022

Acte d’homenatge al Consell Valencià de Cultura     

La mort de Ricardo Bellveser el desembre passat ha revifat d’una manera intensa l’interés per la seua obra literària, en especial la poètica. El Consell Valencià de Cultura ha volgut afegir-s’hi, més encara si es té en compte que ell va pertànyer 24 anys a la institució, els últims dels quals com a vicepresident.

Per això, el CVC li ha dedicat el Dia Internacional de la Poesia en un acte-homenatge vespertí amb escriptors amics i coneguts, presidit per Santiago Grisolía, Jesús Huguet i Ana Noguera, que ha actuat de moderadora. Ha estat present també Julia Machancoses, la dona de Ricardo, Manuel Muñoz, president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i exmembre del CVC i Francisco Molina, director territorial de València de la Presidència de la Generalitat.

La intenció era que cada un dels escriptors convidats diguera unes paraules sobre el poeta i llegira un dels seus poemes. Cal tindre en compte que l’obra poètica de Bellveser té una extensió important i amplis àmbits d’interés, molt d’acord amb la seua personalitat i amb la curiositat que sempre va sentir pels diversos camps del saber i l’experiència humana.

Així ho han fet Juan Luis Bedins, Teresa Espasa, Gloria de Frutos, José Vicente Peiró, Jaime Siles, Isabel Oliver, Blas Muñoz, Patricia Cuenca i José Antonio Olmedo. Nou escriptors que el conegueren bé i que han sabut recordar-lo i llegir-lo amb una veu distinta cada un.

Ana Noguera ha llegit uns textos enviats per Fernando Delgado i Rafael Soler, que al final no han pogut assistir a la celebració. Mentre això passava, i de fons, en la Sala de Plens apareixien fotos de Ricardo Bellveser dels anys en què va pertànyer al CVC, on se’l recorda per l’exquisit treball de conciliació que va saber dur a terme entre les diferents sensibilitats i personalitats dels seus membres.

Ha tancat l’acte el secretari de la institució, Jesús Huguet, contant anècdotes de Ricardo Bellveser en el Consell Valencià de Cultura.