Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (05.09.2011).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha celebrat la sessió plenària extraordinària constitutiva, en la qual han pres possessió els 19 membres que van ser elegits per les Corts Valencianes el 14 de juliol. En primer lloc, se’ls ha entregat l’acreditació de la institució als components del nou Consell, tant els que han renovat el seu mandat com els que s"incorporen per primera vegada a la institució consultiva i, a continuació, el secretari de la institució, Jesús Huguet, ha llegit el decret del president de la Generalitat, Alberto Fabra, de nomenament de Santiago Grisolía com a president del Consell Valencià de Cultura.

Santiago Grisolía ha recordat el funcionament de les comissions del CVC, així com l"interès de la institució perquè poden accedir els dos membres que falten. Segons l"article 7 de la Llei del Consell Valencià de Cultura, el CVC ha d"estar integrat per vint-i-un membres triats per les Corts Valencianes per majoria de dos terços del nombre de diputats.

El ple també ha aprovat, d’acord amb l’article 20 de la Llei del Consell Valencià de Cultura i amb el 23 del Reglament, la proposta del president de nomenar a Jesús Huguet i Ramón de Soto, secretari i vicepresident del CVC, respectivament, a més de la composició dels comissionis permanents de l"òrgan (Govern, Promoció Cultural, Llegat Històric i Artístic, Arts, Ciències i Jurídica), com diu l’article 33 del Reglament..

Els presidents de les comissions són Martín Quirós (Ciències), Ramón de Soto continua encapçalant Arts, Vicente González Móstoles (Promoció Cultural), Santiago Grisolía (Govern), Ricardo Bellveser (Llegat Històric i Artístic) i Josefa Frau (Jurídica i Reglamentària).

Els membres que han renovat el seu mandat són: Santiago Grisolía, Jesús Huguet, Ramón de Soto, Enrique García Asensio, Vicente Ferrero, Vicente Muñoz Puelles, Elena Negueroles, Luis Prades, Manuel Ángel Conejero i Ricardo Bellveser.

Els components que s"incorporen per primera vegada a la institució són: José María Lozano, Vicente Farnós, Martín Quirós, Ana Noguera, Josefa Frau, Glòria Marcos, Francisco Pérez Puche, Vicente González Móstoles i Francisco Moreno.

Desde la seua creació, en 1985, el Consell Valencià de Cultura s’ha renovat en set ocasions. Els membres han sigut nomenats per un període de sis anys i poden ser nomenats novament.

Dossier sobre la 7ª renovació de membres del CVC