Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

Consell Valencià de Cultura. València, 27 de juliol 2015. El Ple del Consell Valencià de Cultura ha tingut avui la seua última sessió del curs 2014.2015, en la qual s’han aprovat diversos informes sol•licitats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i un de presentat per iniciativa interna, referent a la situació de la música folklòrica valenciana en els estudis musicals oficials. Els informes aprovats són els següents:
– Sobre la declaració de BIC immaterial de la festa del Sexenni de Morella. Informe favorable a la declaració d’esta manifestació festiva de gran tradició i riquesa etnològica.
– Sobre la declaració de BIC immaterial de les peregrinacions pels camins del Penyagolosa: les Useres i Culla. La institució es manifesta favorable a la declaració.
– Sobre la declaració de BIC amb categoria de Parc Cultural del Parc de la Valltorta-Gasulla. Informe favorable a la declaració d’este espai que conté algunes de les mostres més rellevants de l’art rupestre “llevantí”.
Finalment, el Ple ha aprovat un informe etnomusicològic, presentat pel conseller Ximo Tébar, “sobre la situació actual, presència i ensenyament de la música tradicional valenciana”.
A part, el Ple ha aprovat l’informe econòmic presentat pel secretari corresponent al primer semestre de l’any en curs.
El president Santiago Grisolía ha anunciat al Ple que avui mateix presentarà al president de la Generalitat la Memòria 2014 de la institució.
València, 27 de juliol de 2015.