Notícies

Estàs en: Inici Notícies Alcaraz i Grisolía coincideixen a assenyalar la importància de la cultura de la transparència i la necessitat de treballar per reforçar-la

Alcaraz i Grisolía coincideixen a assenyalar la importància de la cultura de la transparència i la necessitat de treballar per reforçar-la

 El conseller ha assenyalat que les tecnologies de la informació i la comunicació faciliten la seva aplicació
València. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha visitat aquest matí la seu del Consell Valencià de Cultura on ha sigut rebut pel seu president, Santiago Grisolía, i el seu secretari executiu, Jesús Huguet.
Durant la reunió mantinguda amb els representants d'aquest òrgan autonòmic, Alcaraz ha recordat que la conselleria es troba en ple procés d'aplicació de la Llei de Transparència i que el Consell Valencià de Cultura, com a òrgan de rellevància estatutària, ha de posar en marxa els mecanismes per ajustar-se al seu compliment. En aquest sentit, tant Grisolía com Huguet han expressat que hi ha màxima sintonia i que des del Consell Valencià hi ha plena col•laboració per desenvolupar els mecanismes informàtics que permeten l'aplicació de la llei.
Tant Alcaraz com Grisolía han incidit en la importància dels nous fenòmens culturals com a impulsors de la reacció de la població davant tots els esdeveniments del seu entorn. 'La transparència és possible hui en dia perquè disposem de nous instruments tecnològics, gràcies a la cultura de l'accessibilitat', ha assenyalat el conseller. Per la seua banda, el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha coincidit a assenyalar la importància de realitzar una reflexió sobre la cultura de la transparència: 'És fonamental tornar a l'orgull de ser valencià', ha matisat Grisolía.
Així mateix, el conseller Alcaraz ha aprofitat la trobada per establir possibles projectes de col•laboració i de posada en comú amb l'organisme autonòmic a través de debats i cicles de conferències en matèria d'ètica pública i transparència. A més, Grisolía ha recordat que el Consell Valencià de Cultura juga un paper fonamental en l'obertura de vies de participació de la ciutadania i serà clau en el procés de reflexió sobre el futur.