Notícies

Estàs en: Inici Notícies Ple de maig del Consell Valencià de Cultura

Ple de maig del Consell Valencià de Cultura

29/05/2023

Entre els assumptes inclosos en l’ordre del dia del Ple destaquen tres documents.

El primer, l’Informe sobre la ficció en l’audiovisual valencià, aprovat per unanimitat, és un treball extens i minuciós sobre la situació del sector, elaborat a partir de punts de vista d’especialistes valencians i de la resta d’Espanya aplegats en cinc taules redones dutes a terme en els últims mesos: la primera, el 30 de març de 2022, es va cenyir a l’àmbit acadèmic. La segona, de professionals del sector, es va celebrar el 9 de juny. La tercera, de professionals valencians, el 3 de novembre. La quarta es va dur a terme l’1 de desembre sobre el sector de l’animació. L’última es va fer el 12 de gener d’enguany amb la participació de directius de l’Institut Valencià de Cultura.

L’informe exposa la situació de l’audiovisual valencià en comparació amb altres territoris espanyols (Galícia, Euskadi, Andalusia i Catalunya), i se centra detalladament en la ficció televisiva, cinematogràfica, d’animació, la qüestió lingüística i la projecció internacional. Al final, en l’apartat de Recomanacions, es proposen una sèrie d’accions que el CVC considera d’interés per a l’èxit i l’expansió del sector.

El Consell, per unanimitat, també ha aprovat dos informes més, en este cas sol·licitats per l’Ajuntament de València: un per al nomenament de Filla Adoptiva de la ciutat a favor de la cantant Soledad Giménez (que també va ser membre del CVC), i un altre per al nomenament de Filla Predilecta, també de la ciutat de València, de la metge Pilar Mateo.

Per acabar, s’ha presentat als membres, i s’ha aprovat per unanimitat, la Memòria de la institució corresponent a l’any 2022.