Notícies

Estàs en: Inici Notícies Més de 1.000 alumnes participen en la V Edició del Concurs literari i de dibuix del Consell Valencià de Cultura

Els premis s'entregaran el proper dijous i, posteriorment, s'inaugurarà la mostra dels dibuixos al Centre del Carme

Més de 1.000 alumnes participen en la V Edició del Concurs literari i de dibuix del Consell Valencià de Cultura

Els premis s'entregaran el proper dijous i, posteriorment, s'inaugurarà la mostra dels dibuixos al Centre del Carme

• El certamen d'aquest any pretén conscienciar als joves de la necessitat de la medicina preventiva

• 45 alumnes premiats i 4 col•legis guardonats per reunir el major nombre de treballs seleccionats

• El Centre del Carme de València acollirà des del proper dijous fins el 31 juliol els dibuixos premiats

Prop de 1.000 dibuixos i més de 200 treballs de creació literària (narrativa, poesia i assaig) s'han presentat a la V Edició del Concurs Literari i de Dibuix que ha organitzat el Consell Valencià de Cultura (CVC), dirigit a alumnes d'ESO i Batxillerat, amb la finalitat de conscienciar als joves de la necessitat de la medicina preventiva.

El proper dijous s’entregaran els premis als alumnes i posteriorment, s’inaugurarà la mostra dels dibuixos al claustre gòtic del Convent del Carmen de València. L’exposició estarà fins el 31 de juliol.

La iniciativa del certamen d'aquest any va sorgir després de la reflexió que va realitzar la institució consultiva sobre la importància de l'educació en l'acció preventiva de les malalties i en aquesta mateixa línia, el president del CVC, Santiago Grisolía, considera que l'educació “ha d'incloure la informació relativa a les condicions socials, econòmiques i ambientals que influeixen en la salut, així com la informació referent als factors i comportaments de risc i la utilització adequada del sistema d'assistència sanitari”

En relació a les vacunes com a medicina preventiva, Santiago Grisolía també ha ressaltat el llibre Balmis o l’esperit de la Il•lustració en la medicina espanyola, que va editar el CVC en 1996, sobre l'alacantí que va investigar la medicina indígena americana i va destacar per ser un dels divulgadors a Espanya i Amèrica del mètode de vacunació contra la verola. L'obra es completa amb el pròleg de Balmis en la seva traducció del Tractat de la vacuna, del francès Moreau, i amb gravats de l'època.

A l'autor de cada treball seleccionat se li lliurarà material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents guardonats per reunir el major nombre de seleccionats en cada nivell (ESO i Batxillerat) i modalitat se'ls obsequiarà amb material escolar per valor de mil euros.

En les edicions anteriors, el concurs es va centrar en els incendis forestals, els efectes del canvi climàtic, la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic i el problema de la fam al món.