Notícies

Estàs en: Inici Notícies 11 hores: lliurament dels premis del Concurs Literari i de Dibuix

12.30: inuauguració de la exposició dels dibuixos al Centre del Carme

Més de 1.000 alumnes participen en esta edició

11 hores: lliurament dels premis del Concurs Literari i de Dibuix

12.30: inuauguració de la exposició dels dibuixos al Centre del Carme

Més de 1.000 alumnes participen en esta edició

València (26.05.2011)-. El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, lliurarà hui, a les 11 hores, a la seu de la institució consultiva, els premis de la V Edició del Concurs Literari i de Dibuix a 45 alumnes i 4 col•legis guardonats per reunir el major nombre de treballs seleccionats. Posteriorment, inaugurarà la mostra els dibuixos de tots els alumnes que han participat en el certamen en el Centre del Carme de València.

Prop de 1000 il•lustracions i més de 200 treballs de creació literària (narrativa, poesia i assaig) s'han presentat en esta edició que, com tots els anys, va dirigit a alumnes d'ESO i Batxillerat, amb la finalitat de sensibilitzar als joves.

La iniciativa del certamen, que enguany s'ha centrat en de la necessitat de conscienciar sobre la importància de la medicina preventiva, va sorgir després de la reflexió que va realitzar la institució consultiva sobre la l'educació en l'acció preventiva de les malalties i en esta mateixa línia, el president del CVC, Santiago Grisolía, considera que l'educació ha d'incloure la informació relativa a les condicions socials, econòmiques i ambientals que influeixen en la salut, així com la informació referent als factors i comportaments de risc i la utilització adequada del sistema d'assistència sanitari

A l'autor de cada treball premiat se li lliurarà material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma del CVC. A més, als centres docents guardonats per reunir el major nombre de seleccionats en cada nivell (ESO i Batxillerat) i modalitat se'ls obsequiarà amb material escolar per valor de 1.000 euros.

En les edicions anteriors, el concurs es va centrar en els incendis forestals, els efectes del canvi climàtic, la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic i el problema de la fam al món.

En relació a les vacunes com a medicina preventiva, Santiago Grisolía també ha destacat el llibre Balmis o l’esperit de la Il•lustració en la medicina espanyola, que va editar el CVC en 1996, sobre l'alacantí que va investigar la medicina indígena americana i va destacar per ser un dels divulgadors a Espanya i Amèrica del mètode de vacunació contra la verola. L'obra es completa amb el pròleg de Balmis en la seua traducció del Tractat de la vacuna, del francès Moreau, i amb gravats de l'època.

La exposició estarà al Centre del Carme (carrer Museu, 2 de València) fins el 31 de juliol.