Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

En un acte en què la comunitat educativa ha omplit el Palau de Forcalló fins al punt que ha calgut habilitar el jardí interior, el Consell Valencià de Cultura ha lliurat els premis de la XVI edició del Concurs escolar literari i de dibuix. Les dues edicions anteriors es van convocar i resoldre en plena pandèmia, de manera que els premis no es van donar en l’acte públic que hui, per fi, s’ha pogut celebrar amb tota l’esplendor.

Als premis s’han presentat en total 2778 obres (2027 de dibuix i 708 literàries) de 108 centres escolars de tot arreu del territori valencià. El tema d’enguany, La vida després del confinament, buscava saber els plantejaments o les respostes dels alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius a l’eixida de la pandèmia. El CVC ha explicat reiteradament que veu en els punts de vista dels joves a través de l’art una expressió de les tendències del futur de la societat, i que les composicions literàries i els dibuixos tenen un valor explicatiu i prospectiu d’un valor incalculable.

Els jurats dels premis han informat que els treballs han tingut enguany una particular qualitat, potser deguda a la perspectiva que els joves han guanyat en tant de temps de pandèmia. Igualment han explicat que s’han presentat moltes obres de novel·la gràfica, i que es plantejarà per a les pròximes edicions crear esta modalitat de premi a banda de les ja establides.

Quant a l’acte en si, el president Santiago Grisolía, la vicepresidenta Dolors Pedrós i la consellera Marta Alonso han anat lliurant els premis de cada curs i de cada modalitat mentre el secretari del Consell, Jesús Huguet, anava cridant els guanyadors. Per resoldre les qüestions d’espai ha calgut establir un cert ordre, i s’han donat en primer lloc els premis de literatura i en acabant els de dibuix. El CVC agraeix la comprensió d’alumnes, famílies i professors, més encara en un dia de tanta calor com hui. Però l’acte ha funcionat millor així i s’ha pogut acabar en el temps previst. Cal recordar que molta gent s’ha desplaçat a València des de molt lluny i els quedava pendent el viatge de tornada.

El CVC dona les gràcies a la comunitat educativa per l’esforç participatiu dels joves i per l’interés de tants centres educatius, i s’obliga a mantindre el prestigi dels premis, el seu estàndard de qualitat, en les edicions successives. I indica que, pròximament, tota la informació i un resum gràfic de l’acte estaran disponibles en la web https://cvc.gva.es/