Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (05.08.2008).– El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha manifestat la seua preocupació per l"estat en què han quedat les pel•lícules de la nova videoteca de l"Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay (IVAC), i ha lamentat que el “desafortunat incident haja destruït part del patrimoni intel•lectual valencià d"incalculable valor històric i artístic”.

Grisolía argumenta que este tipus d"obres “no sols haurien de ser registrades per a poder defendre-les, sinó també deurien formar part d"un pla per a la conservació i foment del patrimoni intel•lectual, que és el pilar del progrés dels autors”.

Així mateix, el màxim representant de l"òrgan consultiu considera que la conversió de les pel•lícules en format DVD hauria de realitzar-se de forma imminent, per a evitar problemes futurs, al mateix temps que este sistema milloraria l"accessibilitat per al ciutadà.

El CVC ha mostrat interés repetidament per la situació del mercat audiovisual de la Comunitat Valenciana. En eixe sentit, ha manifestat la seua voluntat de promoure la creació d"arxius i biblioteques digitals, la qual cosa inclou la digitalització de col•leccions analògiques, així com la seua preservació i emmagatzemament per a les generacions futures.