Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

50 alumnes premiats i 4 col•legis guardonats per reunir el major nombre de treballs seleccionats

La seu de la UIMP acull fins el 31 de juliol la mostra dels dibuixos premiats
br>
Més de 1200 dibuixos i prop de 400 treballs de creació literària (narrativa, poesia i assaig) s"han presentat a la IV Edició del Concurs Literari i de Dibuix que ha organitzat el Consell Valencià de Cultura (CVC), dirigit a alumnes d’Eso i Batxillerat, amb la finalitat de conscienciar als joves sobre el problema de la fam en el món.

La iniciativa del certamen d"aquest any va sorgir després de la reflexió que va realitzar la institució consultiva sobre la desigualtat i la inadequada distribució d"aliments que, segons recull el Programa Mundial d"Aliments (PMA) de l"ONU, afecta a més de mil milions de persones en el món.

Per al president del CVC, Santiago Grisolía, esta edició “mostra la solidaritat dels joves davant el problema de la fam en el món i retrata, tant a través dels textos com de les il•lustracions, la gran sensibilitat que té el ciutadà cap als més afectats per les conseqüències de la crisi econòmica.

Així mateix, ha valorat la implicació dels alumnes en el concurs i ha agraït als centres docents l"especial conscienciació que han mostrat des que es va obrir la convocatòria.

A l"autor de cada treball seleccionat se li ha concedit un premi, que consisteix en material escolar per valor de cinc-cents euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents guardonats per reunir el major nombre de seleccionats en cada nivell (ESO i Batxillerat) i modalitat se"ls ha obsequiat amb material escolar per valor de mil euros.

En les edicions anteriors, el concurs es va centrar en els incendis forestals, els efectes del canvi climàtic i la protecció del patrimoni urbà i paisatgístic.

Els dibuixos premiats s"exposen fins el 31 de juliol en el Palau de Pineda, seu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.