Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura lamenta el deteriorament de la façana del Museu San Pius V

El Consell Valencià de Cultura lamenta el deteriorament de la façana del Museu San Pius V

València (06.07.2010).- La Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida ahir en sessió ordinària, va manifestar la seua preocupació pel deteriorament de la façana del Museu San Pius V i va lamentar que fins 2011, data en la qual es té previst escometre la V fase d'ampliació, no es puga evitar el seu estat d'abandó.
Per al president de l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía, que ha instat a les administracions a rehabilitar urgentment la façana, el museu, màxim exponent de la nostra cultura, no pot presentar-se actualment a la societat com una obra inacabada. A més, ha suggerit un millor accés a l'espai museístic, ja que actualment està tancada l'entrada dels jardins de Vivers, segons va indicar als membres de la comissió.

Per altra banda, la institució va insistir en la necessitat d'augmentar la vigilància en els voltants del castell de Sagunt, on recentment es van produir actes vandàlics, i va tornar a reclamar una actuació integral que consolide este espai. A més, la comissió va decidir enviar una carta, tant al ministeri de Cultura com a l'ajuntament de Sagunt, per a sol•licitar una major col•laboració d’ambdós administracions en la recuperació del castell. Precisament, fa un mes Santiago Grisolía els va alertar de la falta de reforç de vigilància i, per tant, de la forta debilitat en què es troba el monument històric de més importància i tradició de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el CVC va lamentar que la l’antiga presó model estiga envoltada de diverses edificacions i en este sentit, va recordar, com ho va fer en l'informe que va aprovar en 2006 (http://cvc.gva.és/arxius/221.pdf), que s'hauria d'haver respectat la visió dels valors arquitectònics del conjunt.