Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (18-10-2007).- El Grup de Treball sobre el Maltractament d’Animals del Consell Valencià de Cultura (CVC) aprovà ahir el primer informe sobre el maltractament dels animals a la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de conscienciar a la població i aconseguir que els ciutadans els donen la màxima protecció i benestar.

El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, considera “indignant” la situació precària en que viuen molts animals i afirma que s’han d’incrementar les campanyes de sensibilització dels ciutadans. “Hi ha molta gent que tracta els animals com si foren objectes, i acaba acumulant-los a casa com a conseqüència del Síndrome de Diògenes. Finalment, estes persones els maltracten perquè no són capaços de donar-los l’atenció i educació adequada”.

Així mateix, el CVC demana a les administracions que agilitzen el procés quan un ciutadà denuncie un maltractament i que l’animal es confisque immediatament per evitar conseqüències majors.

Segons Santiago Grisolia, és important la col•laboració tant de ciutadans com d’institucions. “Des de la nostra institució, demanem que s’incloga en els cursos de formació de la policia Municipal els continguts relacionats amb els drets dels animals, i instem als ajuntaments a que estudien la possibilitat d’establir unitats especials de Policia per a protegir els animals”.

A més, el CVC proposa la possibilitat de creació d’un Consell de Protecció i Benestar de l’Animal i d’una Oficina de Maltractament d’Animals per atendre les peticions dels ciutadans, com ara facilitar els números de telèfon de les associacions protectores, o saber quins passos s’han de seguir quan es troba un animal abandonat.

Des de fa temps, el Consell Valencià de Cultura ve mostrant la seua preocupació per este tema. En abril, es va reunir, en sessió constituent, el Grup de Treball sobre el Maltractament dels Animals, que ha estat presidit per la consellera Elena Negueroles i el secretari del qual és Vicente Muñoz Puelles. A l’estiu, la institució consultiva va emetre una declaració institucional, en la qual manifestava la seua preocupació per l’abandonament masiu dels animals.