Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC recupera la memòria de l'escriptor Pla i Beltrán amb la publicació de la seua obra

El CVC recupera la memòria de l'escriptor Pla i Beltrán amb la publicació de la seua obra

La institució consultiva també ha presentat “Homenatge a Alfred Russel Wallace”, “Les festes de xiquets” e “Interpretación y lectura de relojes de sol”

València (24.11.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha presentat hui les últimes publicacions que ha editat la institució consultiva de la Sèrie Minor, Rescat i Monografies, entre les quals destaca “Narrativa, teatro y ensayo. Pascual Pla i Beltrán”, un llibre dedicat a l'escriptor i dramaturg d'Ibi que va desenrotllar principalment la seua trajectòria literària durant la guerra civil i la República. Santiago Grisolía ha ressaltat el reconeixement públic de personalitats valencianes oblidades que va realitzar l'any passat el CVC i ha afirmat que “el rescat de Pascual Pla i Beltrán s'emmarca en eixa voluntat de fer justícia a la part més maltractada dels nostres antecessors intel·lectuals”.

Així mateix, el catedràtic de literatura espanyola contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Manuel Aznar, qui ha realitzat l'estudi introductori del llibre, ha reafirmat la voluntat per part de la institució consultiva de realitzar un homenatge a l'escriptor alacantí i ha destacat l'epistolari de Pla i Beltrán i Max Aub entre 1948 i 1960 que es publica en un dels capítols de l'obra.

Respecte a “Homenatge a Alfred Russel Wallace”, que reproduïx una selecció dels textos del naturalista britànic, el membre del CVC, l'escriptor Vicente Muñoz Puelles, ha assegurat que “l'any Darwin no podia considerar-se complet sense un reconeixement d'este gran naturalista, i també persona molt preocupada per les qüestions socials del seu temps, que va ser Alfred Russell Wallace”.

Una altra de les publicacions que ha editat l'òrgan consultiu és “Les festes de xiquets”, d'Àlvar Monferrer, en les que s'intenta recuperar el patrimoni etnogràfic valencià, per mitjà del record de les festes infantils valencianes desaparegudes.

Finalment, s'ha presentat “Interpretación y lectura de relojes de sol”, de José Fernández Nicolau que, a més d'explicar el procés de càlculs i construcció dels quadrants solars, realitza un repàs a una gran part del patrimoni històric constituït pels rellotges de diverses èpoques existents de l'Horta Nord i altres comarques valencianes.