Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (03.12.2008).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha reclamat novament a les institucions una actuació integral que consolide el castell de Sagunt i les seues muralles, amb l"objectiu d"aconseguir recuperar definitivament este element patrimonial valencià i fer-lo més accessible per al ciutadà.

Esta petició va ser discutida en la reunió que van mantindre recentment els membres de la Comissió de Promoció Cultural del CVC amb el president de la Fundació de Bancaixa de Sagunt, l"arquitecte Francisco Muñoz Antonino, que va presentar un estudi sobre la recuperació de l’àmbit del castell i la possibilitat de construir un parador nacional de turisme, el qual s"habilitaria en els voltants de la fortificació.

Santiago Grisolía va valorar positivament la proposta de l"arquitecte, per la utilitat que se li dotaria al castell, i va afirmar que “desgraciadament el conjunt històric està desconnectat de la població saguntina i per tant, és necessari donar solucions perquè la gent el senta com propi”.

D"esta manera, l"òrgan consultiu torna a considerar la necessitat per part de les institucions de recuperar el conjunt històric de Sagunt, i recorda que el Ministeri de Cultura ha de col•laborar en un pla de treball efectiu amb les entitats valencianes, per tractar-se d"un bé de patrimoni nacional espanyol.