Notícies

Estàs en: Inici Notícies El CVC presenta el llibre 'En el Parque Natural de la Albufera'

El CVC presenta el llibre 'En el Parque Natural de la Albufera'

València (22.02.06).- El Consell Valencià de Cultura ha presentat en el matí de hui, en la seu del Palau de Forcalló, la publicació “En el Parque Natural de la Albufera”, dels autors Ángeles Arazo i Fracesc Jarque.

En paraules del president, Santiago Grisolía, aquesta obra, “fa una descripció quasi exhaustiva de l'Albufera i el seu entorn i per descomptat és molt amena”. El CVC “ha de contemplar totes les facetes de la nostra realitat cultural, i hem apostat des de fa temps per cridar l'atenció de la societat sobre un espai humà, cultural i de gran valor com a entorn: l'Horta de València”.

Grisolía va afegir, que esta publicació aborda el fruit de la interacció entre les persones i el llac. “Hem de protegir l'Albufera com es protegix un tresor. I una forma de protegir-la és divulgar els seus valors, fomentar una vinculació afectiva dels valencians amb aquest espai tan distintiu i emblemàtic”.

Per la seua banda, Jesús Huguet, va assenyalar la importància d'aquest esdeveniment al presentar una obra, la número tres de la col•lecció Maior, que acosta al lector a un espai ple de condicionants sociològics, així com als pobles del voltant, que no es poden comprendre sense la proximitat de l'Albufera”, al mateix temps, va precisar, “és un toc d'atenció perquè es protegisca com el bé patrimonial que és”.

L'autora Ángeles Arazo, va explicar l'itinerari seguit a través dels tretze municipis que van permetre constatar el canvi d'ambient i vida que s'ha experimentat en els últims vint anys i testimoniar les mesures que s'han pres per a alleujar la pressió demogràfica de l'entorn, que compta en l'actualitat amb 3.000 indústries.

Així mateix, va manifestar que “hem observat una nova presa de consciència per a mantindre els costums, l'artesania, la recuperació de la barca de vela llatina, i els ports que estan exigint el compliment de promeses oficials: res de ciment a la vora”.

Finalment, Francesc Jarque, autor gràfic de l'obra, es va mostrar menys optimista, al considerar que les imatges que ha pogut plasmar són una realitat que pot desaparéixer si no es consciencia a la societat que “estem davant d'un parc Natural de bellesa única”.